Go to Top

Inzameling taxussnoeisel voor chemokuren

Van half mei tot half september wordt taxussnoeisel ingezameld. Dit snoeisel bevat een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men tijdens chemotherapie kanker bestrijdt. Wij ondersteunen deze actie van harte.

Waardevol snoeisel
Iedereen die vers taxussnoeisel heeft, wordt opgeroepen om dit zo snel mogelijk aan Taxus Taxi te melden. Het gaat specifiek om de jonge scheuten van de Taxus Baccata. Hierin zit de waardevolle stof baccatine die nodig is voor de productie van Taxol, een medicijn voor chemokuren. Het is belangrijk dat het snoeisel jong en zuiver is. Alleen eenjarige scheuten zijn geschikt. Het snoeisel mag absoluut niet vervuild zijn met dorre bladeren, zand en steentjes.

Bij snoeiwerkzaamheden kunt u de jonge taxusscheuten verzamelen in Taxus Taxi Tassen. Deze tassen kunt u bij ons ophalen. Daarna belt u Taxus Taxi, die het snoeisel kosteloos bij u komt ophalen, ongeacht de hoeveelheid.
Telefoonnummer Taxi Taxi: 085-4896350 .

Heeft u een taxushaag maar bent u zelf niet in staat die te knippen? Wij kunnen dat voor u doen. Vraagt u gerust vrijblijvend een offerte aan. Wij knippen de haag netjes, vangen het snoeisel schoon op en zorgen dat het door Taxus Taxi opgehaald wordt.

Extra donatie
Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor een chemotherapiebehandeling. Wij gaan enorm ons best doen om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen en hopen dat u ons daarbij wilt helpen.

logo-taxus-taxi
www.taxustaxi.nl
Telefoonnummer Taxi Taxi: 085-4896350