Go to Top

Wilde Weelde

Vanaf 2015 zijn wij aangesloten bij vakgroep Wilde Weelde, de vakgroep voor hoveniers die kiezen voor ecologisch beheer en aanleg van natuurlijke tuinen. Met mijn achtergrond van biologische groenteteelt was dit een logische stap. Ecologisch beheer houdt in dat er geen chemicaliƫn gebruikt worden tegen ziekten, plagen en onkruiden. Een gezonde, vruchtbare bodem is de basis van waaruit gewerkt wordt.
Wij voeden met organische mest en compost, gemaakt van ons eigen groenafval. Met de aanleg en onderhoud van bloemenweiden hebben we al veel positieve ervaringen opgedaan.
Groen en bloemen verhogen het levensgeluk van de mens. Bovendien werkt een groene omgeving ook gunstig ten aanzien van het extremer wordende klimaat. Bij hitte zorgt groene beplanting voor verkoeling en tuinaarde kan bij wateroverlast een buffer vormen. Bij de aanleg van bestrating zorgen we ervoor dat het water zoveel mogelijk in de tuin zelf blijft zonder voor overlast te zorgen.
Wij staan voor (her)gebruik van duurzame materialen. We zijn dan ook zeer enthousiast over het gebruik van Achterhoeks Padvast als halfverharding.
Met de hulp van Wilde Weelde blijven wij onze kennis op het gebied van de ecologische en natuurrijke omgeving graag vergroten.

Zie voor meer info over Wilde Weelde: www.wildeweelde.org